accu apple tips
Optimaliseer de gebruiks‑ en levensduur van de Apple batterij (tips)
0 Review | Add review
Optimaliseer de gebruiks‑ en levensduur van de iPad batterij De ‘gebruiks­duur’ is de tijd dat je je device kunt gebruiken voordat je de batterij opnieuw moet opladen. De...

Product number

2322587

Vraag offerte aan
 

Do you have a question about this product?

Ask us your question

Optimaliseer de gebruiks‑ en levensduur van de iPad batterij

De ‘gebruiks­duur’ is de tijd dat je je device kunt gebruiken voordat je de batterij opnieuw moet opladen. De ‘levensduur’ van een batterij is de tijd dat de batterij meegaat voordat je ze moet vervangen. Als je die twee optimaliseert, haal je het meeste uit je Apple devices.

Bijwerken naar de nieuwste software.

De software-updates van Apple bevatten vaak geavanceerde energie­­­besparende technologieën, dus zorg ervoor dat je altijd de nieuwste versie van iOS, macOS of watchOS op je device hebt staan.

Niet te warm. Niet te koud.

Je device is zo ontworpen dat het prima functioneert binnen een groot temperatuur­bereik, maar de ideale temperatuur bij gebruik ligt tussen de 16 en 22 °C. Het is vooral belangrijk dat je je device niet blootstelt aan temperaturen boven de 35 °C. Want dan loop je het risico dat de capaciteit van de batterij permanent wordt aangetast. Dat betekent dat je device na het opladen minder lang blijft werken dan de specificaties aangeven. De gevolgen zijn mogelijk nog groter als je je device bij hoge temperaturen oplaadt. Software kan het opladen beperken tot 80% wanneer de aanbevolen batterij­­temperatuur wordt overschreden. Zelfs als je een batterij alleen maar bewaart in een hete omgeving, kan dit onherstelbare schade veroorzaken. Als je je device in een heel koude omgeving gebruikt, merk je misschien dat de batterij minder lang meegaat. Maar dit is tijdelijk. Je zult zien dat de batterij bij een normale temperatuur weer gewoon als vanouds presteert.
 

Energie­besparings­­modus inschakelen.

De energie­besparings­­­modus is geïntroduceerd in iOS 9. Het is een feature waarmee je gemakkelijk kunt zorgen dat de batterij van je iPhone langer meegaat als ze bijna leeg is. Je ontvangt een melding op je iPhone als het batterijniveau 20% is, en nog eens bij 10%. Met één tikje kun je dan de energie­besparings­­­modus inschakelen. Of ga naar ‘Instellingen’ > ‘Batterij’. In de energie­besparings­­­modus is het display minder helder, worden de prestaties van je device geoptimaliseerd en worden de systeem­­animaties geminimaliseerd. Apps als Mail downloaden geen materiaal op de achter­grond en functies als AirDrop, iCloud-synchronisatie en Continuïteit worden uitgeschakeld. Essentiële functies als bellen en gebeld worden, e‑mail, berichten en toegang tot het internet blijven gewoon beschikbaar. En als je telefoon voldoende is opgeladen, wordt de energie­besparings­­modus vanzelf uitgeschakeld.


Opbergen met halflege batterij.

Als je van plan bent je device langere tijd niet te gebruiken, zijn er twee belangrijke factoren van invloed op de algehele conditie van de batterij: de omgevings­temperatuur en het laadpercentage van de batterij op het moment dat je het device uitschakelt en opbergt. We raden je daarom het volgende aan:

  • Zorg ervoor dat de batterij niet volledig opgeladen, maar ook niet helemaal leeg is. Een laadpercentage van ongeveer 50% is ideaal. Als je een device voor langere tijd opbergt met een volledig ontladen batterij, kan er een chemisch proces optreden waardoor je de batterij daarna niet meer kunt opladen. Als je daarentegen een device voor langere tijd opbergt met een volledig opgeladen batterij, kan er capaciteits­verlies optreden. Daardoor neemt de gebruiks­duur van de batterij af.
  • Schakel het device uit zodat het geen batterij meer verbruikt.
  • Kies een relatief koele (maximaal 32 °C), droge plek uit om je device op te bergen.
  • Als je je device langer dan zes maanden opbergt, moet je het elke zes maanden opnieuw tot 50% opladen.

Wanneer je je device weer tevoorschijn haalt, kan het zijn dat de batterij zo goed als leeg is (afhankelijk van hoelang je het device niet hebt gebruikt). In dat geval moet je de batterij eerst zo’n twintig minuten opladen met de originele adapter voordat je je device weer kunt gebruiken.


Lees hier meer tips:
https://www.apple.com/nl/batteries/maximizing-performance/

Order by:

Add review

No reviews found.

Ask a question about this product

Fields marked with a * are mandatory

Your question has been sent! Thank you.

We will provide you with an answer as soon as possible.